SPT-Painting Oy – kvalitetsgolv med unik stil

Jorma Vesterinen startade SPT-Painting 1990. Då var det ett mindre familjeföretag med några anställda. Den ursprungliga affärsidén var att erbjuda snabbtorkande betonggolv och fartygsdäck. Så småningom började bolaget också att installera akryl- och epoxygolv och, vid slutet av 1990-talet, hade bolaget vuxit till tio anställda och verksamheten med tätskikt för golv svarade för omkring hälften av omsättningen.

Under åren fram till 2010 arbetade SPT-Painting främst i den ryska marknaden. Det var en period av väldigt bra tillväxt och många viktiga projekt genomfördes i platser som S:t Peterburg, Moskva, Tver, Saratov och Jekaterinburg.

SPT-Painting började åter fokusera på den finska marknaden 2012. Bolaget förvärvade verksamheten inom tätning och målning av fartygsgolv från Lemminkäinen och idag är bolaget ledande inom tätningsområdet, med en betydande marknadsandel och 25 medarbetare. Kundbasen består främst av medium och stora bygg- och industribolag och skeppsvarv och deras underleverantörer och SPT-Painting har kontrakt att leverera omkring 200 000 kvadratmeter golv per år.

SPT-Paintings styrka är att lyssna noga på kundernas önskemål och sedan leverera produkter och tjänster med högsta kvalitet och hundraprocents tillförlitlighet.

”Vårt främsta mål är att våra kunder är nöjda”, säger Harri Vesterinen, son till bolagets grundare och VD för SPT-Painting Oy. ”Våra verktyg och installationsutrustning är alltid av senaste modell.”

”SPT-Painting har arbetat målmedvetet och konsekvent för att sin nuvarande position och – framförallt – få kundernas förtroende. Vårt mål, nu och framöver, är att se till att bolaget utvecklas till att bli en helhetspartner inom tätskikt för golv, och skapa värden för kunden med hög kvalitet i alla produkter och tjänster”, säger Harri Vesterinen. ”Jag är väldigt stolt och glad att ha Nordic Waterproofing som en stark ägare som kan möjliggöra utveckling och stödja tillväxten av vår verksamhet.”